Bieuwe van Houten woonde tot 2020 op Vlieland en werkte jaren als medewerker bediening bij het Posthuys Vlieland. Hij vertelt graag over het eiland.

Wanneer hoorde je voor het eerst iets over Vlieland?

Bieuwe: “Bewust hoorde ik voor het eerst iets van Vlieland toen ik in 2006 solliciteerde naar een functie bij het Posthuys. Voor die tijd heb ik bij Aardrijkskundelessen ook wel eens wat over Vlieland gehoord, maar dat is toen niet echt blijven hangen…”

Waar denk je aan bij Vlieland?

Bieuwe: “Bij Vlieland denk ik aan rust, natuur en ruimte. Maar ook aan de afwisseling tussen de seizoenen, met in de zomer veel toeristen, leuk en gezellig. En in de winter eigenlijk alleen de bewoners zelf en dus weer heerlijk rustig.”

Wat maakt Vlieland tot zo’n heerlijke bestemming om de vakantie door te brengen?

Bieuwe: “Wat Vlieland voor mij een heerlijke vakantiebestemming maakt is de rust, wanneer je ook op Vlieland komt er zijn altijd wel plekken te vinden waar je heerlijk de rust kunt vinden en kunt genieten van de natuur.”

Wat moet je gezien of gedaan hebben tijdens een bezoek aan dit eiland?

Bieuwe: “Tijdens een bezoek aan Vlieland moet je naar mijn mening wel even met de Vliehorsexpres een ronde maken.”

In welk type accommodatie overnacht je het liefst op Vlieland? En waarom?

Bieuwe: “Als ik op Vlieland in een accommodatie zou overnachten, dan zou ik het liefste in het Posthuys overnachten. Niet alleen omdat ik er zelf werk, maar juist ook weer de rust en ruimte die je daar optimaal kunt vinden.”

Wat vind je van de Vlielander bevolking?

Bieuwe: “De Vlielander bevolking vind ik hele fijne mensen. Over het algemeen heel open en toegankelijk, zonder al te veel vooroordelen.”

Wat wil je toekomstige bezoekers meegeven?

Bieuwe: “Toekomstige bezoekers wil ik vooral meegeven dat ze moeten genieten. Ik merk tijdens mijn werk nog wel eens dat de gasten erg gestrest en gehaast zijn. Dat is zonde, want het is juist zo een heerlijk eiland om tot rust te komen en te genieten.”

Bieuwe van Houten