William Huizinga is werkzaam als meteoroloog en weerpresentator bij het RTL Nieuws. Als liefhebber van het eiland vertelt hij graag over Vlieland.

Wanneer hoorde je voor het eerst iets over Vlieland?

William: “Los van de topografielessen op de basisschool, was de eerst keer dat ik wat meer over Vlieland hoorde in de jaren ’90. Ik was toen werkzaam bij de meteodienst van de Koninklijke Luchmacht te Leeuwarden. Op Vlieland was destijds ook een detachement van de Luchtmacht gestationeerd, nauw verbonden aan de Vliegbasis Leeuwarden. Mijn eerste kennismaking met Vlieland was een bezoek en overnachting op het kampement in 1999. Wist je dat er op Vlieland een officieel meteorologisch meetstation staat?”

Waar denk je aan bij Vlieland?

William: “Het heerlijk Waddengevoel! Dichtbij de natuur en dan de typische natuur wat de Wadden zo bijzonder maakt. Bij Vlieland denk ik aan: ‘Helemaal weg uit de dagelijkse sleur, in een prachtige omgeving die relatief klein en overzichtelijk is. Duinen, bos, wind en zee en daarbij het gezellige Oost-Vlieland’.”

Wat maakt Vlieland tot zo’n heerlijke bestemming om de vakantie door te brengen?

William: “Vlieland is een eiland waar je helemaal tot rust komt. Je komt dichter tot de natuur, iets wat automatich gebeurd. Ook kom je niet om het pitoreske en gezellige Oost-Vlieland heen. Heerlijk om doorheen te wandelen en om vervolgens in een van de restaurants een hapje te eten. Vlieland is rust en genieten!”

Wat moet je gezien of gedaan hebben tijdens een bezoek aan dit eiland?

William: “Naast een heerlijke strandwandeling en fietstocht op het eiland kan ik een bezoek aan de Noordwester aanbevelen. Door een bezoek aan dit museum leer je het eiland beter kennen.”

In welk type accommodatie overnacht je het liefst op Vlieland? En waarom?

William: “In Strandhotel Seeduyn. Mooi uitzicht en prima service.”

Wat vind je van de Vlielander bevolking?

William: “Het zijn vriendelijke en nuchtere mensen.”

Wat wil je toekomstige bezoekers meegeven?

William: “Huur bij aankomst in de haven meteen een fiets, lekker praktisch en je maakt direct kennis met dit prachtige eiland.”

William Huizinga