Nederlandse boeken
VLIELAND
Tijdens een zomerstorm verdwijnen twee meisjes van het idyllische eiland.
VLIELAND
Een 96 pagina’s tellend boek met luchtfotografie van het Waddeneiland Vlieland.
DE STORM VAN 2020 (luisterboek)
In 2020 teistert een storm Vlieland waardoor het eiland is afgesloten van het vaste land. De verhalen in deze bundel nemen de lezer mee naar een donker Vlieland; door onweerswolken of door het duister in de mens.
LANGE SCHADUWEN
Het toeristenseizoen op Vlieland is voorbij en het eiland komt tot rust. Maar dan wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden en de politie staat voor een raadsel.
HUISARTS OP VLIELAND
John Deen, voormalig huisarts op Vlieland beschrijft op geheel eigen wijze zijn ervaringen als dokter op het eiland. De columns stonden model voor de populaire TV-serie Dokter Deen.
HUISARTS OP VLIELAND II
Deel II bevat ruim 25 nieuwe columns van John Deen, voormalig huisarts op Vlieland.
HUISARTS OP VLIELAND III
In deel III lees je veel nieuwe verhalen van huisarts Dokter Deen op Vlieland en zijn bijzondere bewoners.
EILANDGASTEN, DE AVONDBOOT, LAATSTE SEIZOEN
Dit boek is een bundeling van drie, eerder los verschenen romans van Vonne van der Meer die zich afspelen op Vlieland. Eilandgasten uit 1999, De Avondboot uit 2001 en Laatste Seizoen uit 2002.
VLIELAND IN GEVAAR
Het boek is spannend en humoristisch geschreven. Er wordt bovendien een helder beeld geschetst van dit kleine, maar prachtige Waddeneiland.
Wandelboekjes, Kaarten & Plattegronden
ANWB FIETSKAART TEXEL, VLIELAND
Fietskaart van ANWB, Waddeneilanden Texel en Vlieland.
WANDELEN OP VLIELAND
Een boekje met 9 prachtige wandelroutes over het eiland.
VLIELAND STAATSBOSBEHEER
Plattegrond van Vlieland, met Oost-Vlieland als detailkaart. Op de achterzijde allerlei wetenswaardigheden over het eiland.
Geschiedenis
1666 - De ramp van Vlieland en Terschelling
In 1666 vielen de Britten net onder de kust van Oost-Vlieland een Nederlandse handelsvloot aan. De vloot werd tot op 10 á 15 schepen na volledig verwoest. Een jaar later vernietigde Michiel de Ruyter bij Chatham veel Britse schepen.
LUTINE
Het Engelse fregat Lutine zonk in 1799 met duizenden kilo’s goud en zilver naar de bodem van de Noordzee. Het schip verging tussen Terschelling en Vlieland. Ondanks vele zoektochten ligt er tot de dag van vandaag nog steeds goud op de bodem van de Noordzee.